Litt historie om Klubben

ETNE KYOKUSHIN KARATE KLUBB  org nr 993 454 729

Etne Karateklubb ble startet i 1982 av Sensei Geir Arne Havreberg. Han var da 22 år og blåbelter, og startet opp i gymsalen på Sørstranda skule i Etne Kommune. Han hadde god kontakt med Honbu Bergen som er hovedskolen i Norge. Han reiste også mye rundt til andre klubber i landet når de hadde besøk av utenlandske instruktører. På denne måten fikk han gradert seg, utviklet seg selv og Etne Kyokushin Karate klubben. En klubb som bare har blitt bedre og  bedre. Medlemmer har kommet og gått, og noen har bare flyttet på seg, men klubb, det er det.

I 2002, hadde Etne Kuokushin Karate Klubb 20 årejubileum, og klubben har blitt drevet av Sensei Geir Havreberg i alle disse årene. Han startet klubben som 7. kyu (blått belte) i 1982 og nå mer en tjue år etter er han sensei 4. dan, og en kan si han har stått på både for seg selv og for andre.

Her er litt av ” livet” til klubben de siste 20 årene:

Klubben har hatt godt med elever hele veien, deriblant en del elever som har gjort det bra i konkurranser nasjonalt og internasjonalt. Her kan vi nevne Jostein Tjelmeland, Margarete Gerhard, Erik Grindheim og Sensei selv.

Dojo : Klubben trenet på Sørstranda skule i mange år , I 1989 kjøpte klubben seg brukte brakker som skulle bli treningslokal. Det er stor overgang på å trena i gratislokal og til å flytte inn i egen Dojo. I 1991 kunne en bruke lokalet til å trene i. En tok litt etterhvert slik at det ble et greit lokal å trene i.

I 2003 starta klubben med en storstilt oppussing, som nå går mot slutten. Det skal nok bli en kjempeflott Dojo når den blir ferdig.

Stevner : Etne Karateklubb har og arrangert stevner. Sensei Geir som selv har vert en fullkontakt utøver i 10 år, var med på å arrangere det første fullkontakt stevnet som blei arrangert i Norge i 1988. Og det var en utfordring, for det var ganske stor motstand og stort opprør frå Budoforbundet og pressen. Men NM gikk sin gang allikevel. Etter dette har det vært NM i fullkontakt hvert år. Og i , 2002 , arrangerte Etne Karateklubb NM for 3. gang. Klubben hadde og utøverer som deltok, de var Sempai Erik Grindheim 2.dan, og Thomas Thomassen 1.kyu.

Sommerleir : Klubben har alltid deltatt på NKKO sin sommerleir. Sensei var med som deltaker når den starta på Tonstad i 1985 , og nå er han med som instruktør. Han har deltatt på alle leirene bortsett fra det året den var i Tromsø. Og han har alltid dratt med seg folk fra klubben til leirene. Det er ingen til dags dato som har angret på at de har vært med på sommerleirene. Deltakerne har lært mye og møtt mange nye folk som trener i Kyokushin karate.

Etne Karateklubb har og arrangert sine egne leirer. Først begynne det med sommerleir for klubben. Då hadde klubben en langhelg der vi samlet oss på Taraldsøy ( ei lita øy i Etne kommune) . Der bodde deltakerne i telt, laget middag på grua og trenet i naturen. Kjempe positivt for klubben sine medlemmer som ikke kunne reise på NKKO sin sommerleir. Det er veldig godt for samholdet i klubben å ha slike arrangement. Leirene ble arrangert i 4 år, men så ble det dessverre slutt på det.

Vinterleir : Flere år etter startet klubben i stedet for opp med Vinterleir. Det var i 2000. Der var det deltakere fra hele landet. Året etter ble det hoppet over, men i 2002 var det fart igjen. Da var der ca 30 deltakere fra hele landet , deriblant utøverne på landslaget i fullkontakt, der Sensei Geir er landslagtrener. Denne leiren fikk god tilbakemelding, så dette ble noe klubben vil prøve å holde hvert år fremover.

Så det ble ny leir 2003 den 13-16. januar , og det var denne gangen 75 deltakere fra hele landet . Det kom til og med en svartbelte fra Afghanistan og en dame fra Tyskland , og de lovet å komme tilbake . De sa også at de skulle få med flere . 2004 ble det ny Vinterleir da var det over 100 deltakere fra hele landet, som er ny rekord.

…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.